Marcel Ciolacu, Întâlnire cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski!

Marcel Ciolacu, Întâlnire cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski!
Cuprins

Marcel Ciolacu, premierul României, a purtat o întâlnire la Palatul Victoria cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, pentru a discuta subiecte de interes major pentru sectorul agricol european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a subliniat importanța continuării sprijinului financiar pentru agricultură în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune (PAC), menționând că este esențială protecția fermierilor și menținerea competitivității pe piețele globale. 

El a accentuat necesitatea unei abordări comprehensive, luând în considerare atât aspectele economice, cât și sociale, inclusiv dezvoltarea rurală. Simplificarea regulilor și a mecanismelor de implementare a PAC este de asemenea o prioritate, pentru a permite adaptarea mai facilă la evenimentele geopolitice și climatice neprevăzute.

Ciolacu a solicitat, de asemenea, eliminarea diferențelor de nivel între subsidiile acordate la hectar statelor membre UE în viitoarea PAC.

În contextul efectelor războiului din Ucraina asupra agriculturii europene, premierul a apreciat abordarea echilibrată a României, care a gestionat atât nevoile de tranzit al cerealelor, cât și revendicările fermierilor.

Premierul a subliniat necesitatea monitorizării atente a comerțului cu produse agro-alimentare între UE și Ucraina pentru a preveni distorsiunile pe piața europeană, care ar putea afecta producătorii români.

În încheiere, Ciolacu și comisarul european au evidențiat implicatiile sociale ale evoluțiilor din sectorul agricol, atât pentru cetățeni, cât și pentru fermieri și activitatea lor.

La întâlnire a fost prezent, de asemenea, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Sursa: News