Ministerul Agriculturii Lansează Ajutorul pentru Producția de Legume!

Ministerul Agriculturii Lansează Ajutorul pentru Producția de Legume!
Cuprins

Începând cu data de 26 februarie, agricultorii din România vor primi ajutorul de minimis promis pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a finalizat schema de ajutor de minimis, având în vedere resursele financiare necesare pentru perioada 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024 inclusiv. Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar acum se pregătește să fie supus aprobării Guvernului.

Conform actului normativ, suma totală alocată schemei este de 109.373.000 lei, echivalentul a 22.100.000 euro, iar valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat beneficiarilor este de 1.000 euro pe cultură pentru fiecare 1000 de metri pătrați. 

Aceste plăți sunt destinate fermierilor care au cultivat tomate, ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde în spații protejate.

Această schemă de ajutor de minimis vine ca un sprijin important pentru agricultori, având în vedere impactul pozitiv pe care îl are asupra sectorului agricol din România.