Ministerul Finanțelor Lansează Programul IMM Plus!

Ministerul Finanțelor Lansează Programul IMM Plus!
Cuprins

Ministerul Finanțelor lansează programul IMM Plus, o inițiativă importantă pentru susținerea mediului de afaceri, cu impact direct asupra dezvoltării economice, stimulării investițiilor și generării de locuri de muncă. Acest program, în valoare de până la 12,5 miliarde de lei, a primit aprobarea Comisiei Europene și este parte a Cadrului temporar de ajutor de stat pentru criză și tranziție.

Prin intermediul programului, 11.500 de firme mici și mijlocii vor beneficia de acces facil la finanțare, sprijinind astfel continuarea activității și realizarea proiectelor de investiții. Componentele programului vizează în mod special sectoare cheie precum agricultura, pescuitul, acvacultura, sectorul alimentar, construcțiile și eficiența energetică în munci­p­ii, orașe și comune.

Una dintre măsurile importante constă în majorarea valorilor maxime ale ajutoarelor de stat, pentru a răspunde mai bine nevoilor întreprinderilor:

– De la 2.000.000 de euro la 2.250.000 de euro pentru o întreprindere sau unitate administrativ-teritorială.

– De la 250.000 de euro la 280.000 de euro pentru fiecare întreprindere din sectorul agriculturii primare.

– De la 300.000 de euro la 335.000 de euro pentru fiecare întreprindere din sectoarele pescuitului și acvaculturii.

Ajutorul se va acorda sub formă de garanții de stat, cu un procent de maximum 90% din valoarea finanțării, pentru credite destinate investițiilor sau finanțării capitalului de lucru.

Prin intermediul acestui program, se creează o platformă solidă pentru ca întreprinderile să-și poată dezvolta potențialul și să contribuie la economia țării și crearea de noi oportunități de angajare.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.