Ministrul Agriculturii a dezvăluit Primele Informații cu Privire la Plățile pentru Bovine!

Ministrul Agriculturii a dezvăluit Primele Informații cu Privire la Plățile pentru Bovine!
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că plata Ajutorului Național Tranzitoriu pentru bovine va începe în aproximativ două săptămâni. Această întârziere este cauzată de verificările suplimentare efectuate în acest an, deoarece este prima dată când ANT se va acorda pentru animalele din exploatații, și nu doar după data de referință.

„Este o întârziere la plata pe bovină”, a declarat ministrul Barbu. „Ministerul Agriculturii este pentru prima oară când nu plătește decât pe vaca de lapte care este efectiv în exploatație. Lucrul acesta trebuie făcut prin verificare directă în fermă, prin controlul administrativ.”

Cu toate acestea, ministrul a asigurat că eforturile sunt menite să asigure că subvențiile sunt acordate corect, doar pentru animalele care sunt efectiv în exploatații. El a sugerat că cuantumul ANT pentru bovine va crește în acest an, afirmând că pentru anul în curs se estimează o sumă de aproximativ 90 de euro pe cap de animal.

„Vom comunica cuantumul pentru că se termină controlul administrativ, se termină controlul în ferme și în două săptămâni vom anunța cuantumul și vom începe plățile”, a explicat ministrul Barbu. „În funcție de controalele administrative care sunt, pot să vă spun, dar nu vreau să fie o sumă exactă, cred că pentru anul acesta, avem o subvenție de 90 de euro pe cap de animal.”

Această abordare este menită să ofere claritate și transparență fermierilor, asigurându-i că ajutorul este direcționat către animalele care sunt într-adevăr în exploatații, sporind astfel eficiența și corectitudinea în distribuirea subvențiilor agricole. Plata ANTZ bovine este astfel așteptată să demareze la începutul lunii aprilie, conform declarațiilor ministrului Agriculturii.

Sursa: Agrointel.ro

Pe site-ul nostru vei găsi de la stiri de la ministerul agriculturii actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.