Ministrul Agriculturii din Ucraina, Suspect într-un Caz de Corupție!

Ministrul Agriculturii din Ucraina, Suspect într-un Caz de Corupție!
Cuprins

Biroul Național Anticorupție din Ucraina a dezvăluit implicarea unui actual ministru într-o schemă de fraudă legată de atribuirea ilegală a terenurilor. Deși comunicatul oficial nu menționează explicit numele, surse din cadrul investigației indică spre actualul ministru al agriculturii, fost președinte al comisiei parlamentare pentru agricultură, cunoscut pentru activitatea sa anterioară ca avocat.

Potrivit autorităților, între 2017 și 2018, sub conducerea lui Solski, un grup de funcționari de la Cadastru și supervizori afiliați au manipulat documentele oficiale, facilitând astfel transferul ilegal al dreptului de utilizare a terenurilor aparținând unor întreprinderi de stat. În loc să fie utilizate conform destinației, parcelele au fost oferite unor terți sub pretextul exercitării unui drept la terenuri libere, condiționat de semnarea unor contracte de închiriere prealabile cu o companie agricolă privată.

Schemele de corupție au rezultat în confiscarea neautorizată a 1.250 de terenuri, totalizând 2.493 de hectare, cu o valoare estimată la peste 291 de milioane UAH (moneda națională ucraineană). Mai mult, grupul a încercat să se apropie de alte 3.282 de hectare, evaluată la aproximativ 190 de milioane UAH, însă acțiunile lor au fost oprite de intervenția agenților NABU și a procurorilor SAPO.

Până în prezent, organizația anticorupție a emis notificări de suspiciune către ministrul în funcție și alți participanți la fraudă, consolidând astfel eforturile guvernului de a eradica corupția la nivel înalt.

Această dezvăluire marchează un moment semnificativ în campania anticorupție a președintelui Volodimir Zelenski, indicând o luptă neîncetată împotriva abuzurilor de putere și încălcărilor legii, chiar și în rândurile celor mai înalte funcții ale statului.

Sursa: News.ro

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.