Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, Participă la AgriFish!

Agrifish
Cuprins

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, se află în perioada 10-11 decembrie la Bruxelles, participând la Consiliul Agricultură și Pescuit. Reuniunea reprezintă un moment important pentru abordarea unor teme deosebit de importante pentru agricultura României și a altor state membre.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află chestiuni esențiale precum posibilitățile de pescuit pentru anul 2024, situația pieței agricole, bilanțul Planurilor Strategice ale Politicii Agricole Comune, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor și materialul forestier de reproducere.

Miniștrii se vor concentra pe obținerea unui acord politic referitor la propunerea privind posibilitățile de pescuit în Oceanul Atlantic și în Marea Nordului pentru anii 2024, 2025 și 2026, în special pentru anumite stocuri. De asemenea, se va discuta asupra propunerii privind posibilitățile de pescuit în Marea Mediterană și în Marea Neagră pentru anul 2024.

În cadrul reuniunii, se va analiza în sesiune publică bilanțul primului an de punere în aplicare a Planurilor Strategice ale PAC, pe baza informațiilor furnizate de Comisie și președinție. O altă temă importantă va fi dezbaterile privind noile tehnici genomice, unde oficialii Consiliului vor căuta să obțină o abordare generală și o poziție comună a statelor membre.

Președinția va prezenta în mod public un raport intermediar referitor la propunerea privind utilizarea durabilă a pesticidelor, furnizând astfel miniștrilor informații esențiale pentru direcționarea politicilor viitoare. De asemenea, oficialii țărilor europene vor fi actualizați cu privire la progresele înregistrate în ceea ce privește propunerile referitoare la materialul de reproducere a plantelor și materialul forestier de reproducere.

Reuniunea reprezintă o oportunitate semnificativă pentru alinierea strategică a statelor membre în domeniul agricol și pescuit, având un impact direct asupra direcțiilor viitoare ale politicii agricole comune în Europa.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.