Modificări Importante în Cererea de Finanțare pentru Fonduri în Zootehnie!

Modificări Importante în Cererea de Finanțare pentru Fonduri în Zootehnie!
Cuprins

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce vești importante pentru solicitanții de fonduri europene din domeniul agriculturii. Începând cu etapa a doua de depunere a cererilor (1 februarie – 29 februarie 2024) pentru intervenția DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic, din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027, este introdusă o nouă versiune a cererii de finanțare.

Cea mai notabilă schimbare se referă la eliminarea plafonului de 300.000 de euro/proiect pentru achizițiile simple fără construcții montaj. Astfel, beneficiarii care optează pentru achiziții fără construcții montaj pot atinge acum un plafon de 2.000.000 de euro/proiect. Evaluatorii vor determina dacă aceste achiziții includ echipamente pentru modernizarea adăposturilor de animale sau pentru utilaje agricole, deschizând noi posibilități pentru investitori.

Persoanele care au deja cereri de finanțare în proces și care nu sunt afectate de restricția achizițiilor simple fără construcții montaj pot continua cu versiunea anterioară a cererii de finanțare. 

Această actualizare vine ca răspuns la solicitările beneficiarilor și are ca scop facilitarea accesului la finanțare pentru mai mulți solicitanți în sectorul zootehnic. Modificarea cererii de finanțare vine să sprijine proiectele de investiții și să răspundă nevoilor variate ale agricultorilor europeni.

Noua versiune a cererii este disponibilă aici.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.