Nicolae Ciucă și Dan Motreanu, în Dialog cu Fermierii la AGRIPLANTA 2024!

Nicolae Ciucă și Dan Motreanu, în Dialog cu Fermierii la AGRIPLANTA
Cuprins

Dan Motreanu, alături de Nicolae Ciucă, a participat la Târgul de Agricultură AGRIPLANTA, desfășurat în județul Călărași. Evenimentul a reunit 400 de expozanți, care au prezentat echipamente agricole de ultimă generație și soluții inovatoare pentru fermieri. În prima zi a târgului, numeroși fermieri au fost prezenți pentru a se informa și a discuta despre dezvoltarea sectorului agricol.

„Am avut prilejul să discutăm cu cei implicați despre modalitățile în care putem ajuta sectorul agricol. Antreprenorii din sectorul agricol au nevoie de sprijin pentru reducerea costurilor cu exploatarea, creearea de locuri de muncă și asigurarea de produse de calitate pentru consumatorii finali,” a declarat Dan Motreanu. 

În calitate de europarlamentar, Dan Motreanu a subliniat importanța proiectelor promovate pentru sprijinirea agriculturii românești, susținând creșterea fondurilor alocate de Uniunea Europeană pentru fermieri, distribuirea echitabilă a acestor fonduri între statele membre, sprijinirea tinerilor fermieri și creșterea veniturilor acestora.

„Împreună cu colegii din grupul PPE, am obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale ieftine din Ucraina,” a precizat europarlamentarul. 

De asemenea, a menționat că Parlamentul European a votat pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, bazate pe un amendament depus împreună cu alți europarlamentari români, solicitând Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune.

În plus, Comisia Europeană va implementa măsuri pentru sprijinirea fermierilor europeni în contextul creșterii importurilor la anumite produse din Ucraina. „Amendamentele în sprijinul fermierilor, pe care le-am depus, împreună cu Daniel Buda și Iuliu Winkler, se regăsesc în acordul final, suferind unele modificări, în urma dezbaterilor dintre negociatorii Consiliului și Parlamentului European,” a adăugat Dan Motreanu.

În ceea ce privește protejarea apicultorilor, acesta a subliniat modificările aduse Directivei mierii, menite să protejeze apicultorii europeni de concurența neloială, să reducă importurile de miere frauduloasă și să crească transparența în beneficiul consumatorilor.