Noi precizări cu privire la Schema de Sprijin IMM Plus!

Noi precizări cu privire la Schema de Sprijin IMM Plus!
Cuprins

Ministerul Finanțelor a adus în atenție faptul că Schema de sprijin pentru IMM-uri Plus este acum operațională, reprezentând un pas important în sprijinirea mediului de afaceri pentru dezvoltarea economică. Potrivit comunicatelor oficiale, acest sprijin este esențial pentru stimularea investițiilor și crearea de locuri de muncă noi.

Conform informațiilor furnizate, aproximativ 11.500 de întreprinderi mici și mijlocii vor beneficia de programul IMM Plus, care a primit aprobare din partea Comisiei Europene. Reintroducerea schemei a fost validată conform Cadrului temporar de ajutor de stat pentru criză și tranziție.

Bugetul programului este semnificativ, fiind stabilit la maximum 12,5 miliarde lei, cu scopul de a facilita accesul la finanțare pentru beneficiari și de a susține continuarea activității și implementarea proiectelor investiționale.

De asemenea, se evidențiază faptul că pe lângă sprijinirea generală acordată întreprinderilor, există componente special dedicate întreprinderilor mici și mijlocii din sectoare cheie precum agricultura, pescuitul, acvacultura și industria alimentară. 

Valorile maxime ale ajutoarelor de stat au fost majorate:

  •  de la 2.000.000 de euro la 2.250.000 de euro pentru o întreprindere sau unitate administrativ- teritorială;
  •  de la 250.000 de euro la 280.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agriculturii primare;
  •  de la 300.000 de euro la 335.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

În plus, se va oferi asistență firmelor din domeniul construcțiilor și autorităților locale pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Pe site-ul nostru vei găsi stiri despre fonduri europene actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.