Norofert își Extinde Granițele peste Ocean!

norofert
Cuprins

Norofert, lider în cercetarea în agricultură regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în 2000 de familia Popescu, își extinde prezența internațională cu o nouă investiție semnificativă. Compania a anunțat începerea unei linii de producție pentru inputuri și o investiție de 250.000 EUR într-una dintre cele mai importante zone agricole din Statele Unite ale Americii.

Această mișcare strategică va fi realizată prin intermediul Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, un antreprenor cu peste 30 de ani de experiență în agrobusiness-ul Midwest. Investiția va viza producția concentrată pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similară cu cea din România, și va utiliza bacterii produse în laboratorul de la Filipeștii de Pădure.

Norofert va deține 51% din noua filială, Norofert AG, în timp ce Gary Lamb va deține restul de 49%. Acest parteneriat va aduce expertiza locală și cunoștințe extinse despre piață și fermierii din zona respectivă.

„Tehnologia și formulele produselor noastre ne permit accesul pe piețe competitive, iar intrarea pe piața americană este un exemplu în acest sens. Este o piață matură în care fermierii aplică tehnologii avansate de câmp și în care schimbările climatice nu au același impact negativ ca în Europa de Est”, a declarat Vlad Popescu, Președintele CA al Norofert.

Linia de producție va fi amplasată într-un spațiu închiriat, iar automatizarea implementată va permite companiei să mențină un număr mic de angajați. În prezent, există precomenzi pentru îngrășămintele bacteriene care urmează să fie produse în noua fabrică.

Cu începutul construcției programat pentru prima săptămână a lunii aprilie, Norofert demonstrează o creștere semnificativă a capacităților sale de producție, atât în ​​domeniul inputurilor, cât și al agriculturii. Compania, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2020 și inclusă în indicele BETAeRO din octombrie 2021, continuă să atragă investiții, strângând peste 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligațiuni corporative în cei patru ani de activitate pe piața de capital.

Sursă Foto: Facebook

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.