NOUL proiect RABLA pentru Tractoare!

rabla tractor
Cuprins

În cadrul târgului INDAGRA, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre importanța implementării unui program Rabla pentru tractoare, astfel venind în ajutor fermierilor. Acest program are scopul de a ajuta fermierii să cumpere utilaje și mașini agricole noi. 

În opinia premierului, soluția pentru a obține rezultate notabile în agricultură este ca fermierii să dețină utilaje agricole dotate cu tehnologie. 

„Să continuăm investiţiile şi, mai ales, să vedem ce proiecte o să prindem în viitorul buget al României, pentru că în acest moment, după cum ştiţi, am început construcţia bugetului pentru 2024 şi, în funcţie de solicitări, vedem cât de eficienţi suntem pe anumite proiecte”, a menționat acesta în cadrul târgului. 

De asemenea, și ministrul Florin Barbu și-a spus opinia despre acest subiect, menționând faptul că există suficiente fonduri pentru fermieri. 

“În perioada următoare, sunt alocați, prin Ministerul Agriculturii, prin Programul Național Strategic, 2,2 miliarde de euro pentru investiții, că vorbim de zootehnie, că vorbim de procesare, că vorbim de partea de drumuri, dezvoltare a satului românesc, drumuri de exploatare agricolă, drumurile comunale, partea de irigații, 400 de milioane de euro. Mai avem cel mai important program, Investalim, este un program ambițios, de 600 de milioane de euro și bineînțeles că ne dorim în continuare să procesăm materia primă și să nu mai plece materie primă la export, să se întoarcă produs finit.” – susține Florin Barbu.

Pe site-ul nostru poți găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.