Operațiune Antibraconaj în Deltă efectuată de Garda de Mediu și IMPEL

Operațiune Antibraconaj în Deltă efectuată de Garda de Mediu și IMPEL
Cuprins

Săptămâna trecută, Garda Națională de Mediu a găzduit la București o întâlnire importantă a experților în protecția naturii din cadrul rețelei IMPEL. Evenimentul, organizat de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, a adus în prim-plan subiecte esențiale legate de aplicarea legislației de mediu și colaborarea internațională.

Rețeaua IMPEL, care operează prin diverse proiecte, are ca scop sensibilizarea, consolidarea capacităților, schimbul de informații și experiențe în implementarea legilor de mediu. Totodată, aceasta promovează și susține aplicarea legislației europene în domeniu.

Unul dintre momentele cheie ale întâlnirii a fost participarea la o acțiune antibraconaj în Delta Dunării, desfășurată în perioada de prohibiție piscicolă. La această operațiune au luat parte 16 reprezentanți IMPEL din mai multe țări, printre care Portugalia, Malta, Serbia, Muntenegru, Grecia, Cehia, Olanda, Letonia și Lituania. Aceștia au fost observatori în cadrul acțiunii conduse de Garda Națională de Mediu.

Controlul a implicat 10 comisari, dintre care 5 de la Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și 5 de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu. Zona vizată a inclus perimetrul Crisan-Dunărea Veche-Canal Magearu-Letea-Lac Merheiu Mic-Lac Merhei-Lac Matița-Lac Trei Iezere-Canal Eracle-Mila 23. În urma verificărilor, au fost confiscate 14 unelte de pescuit comercial de tip vintir de baltă, dintre care 4 proveneau din zona strict protejată Răducu.

Invitații europeni au fost impresionați de biodiversitatea extraordinară a Deltei Dunării și de eforturile depuse pentru protejarea acestui habitat unic. Fotografii realizate în timpul operațiunii au captat frumusețea și diversitatea biologică a regiunii.