Pepinieră de Afine de Ultimă Generație în Moara Vlăsiei

Pepinieră de Afine de Ultimă Generație în Moara Vlăsiei
Cuprins

Portland Trust, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România, a anunțat recent vânzarea unui teren de 50 de hectare în Moara Vlăsiei către Fall Creek, o companie lider mondial în cultivarea și producția de afine. 

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, dar această achiziție marchează un pas important pentru Fall Creek în extinderea sa pe piața europeană, potrivit Portland Trust.

Noul teren va găzdui o pepinieră modernă de afine, menită să devină un centru de excelență pentru inovarea în domeniul plantelor de afine. Această mișcare strategică are scopul de a întări lanțul de aprovizionare al Fall Creek, asigurând astfel cultivatorilor din Europa acces la plante de afine de înaltă calitate.

Florin Furdui, country manager la Portland Trust România, a subliniat că terenul se află pe rezerve semnificative de apă, esențiale pentru producția de plante.

„Achiziționarea acestui teren din Moara Vlăsiei este esențială pentru strategia noastră de creștere. Suntem încântați să aducem expertiza noastră în Europa și să contribuim la peisajul agricol al regiunii, ținând cont de potențialul României pe acest segment”, a declarat Burgert van Dyk, Director Regional EMEA la Fall Creek conform romania-insider.

Portland Trust va coordona dezvoltarea infrastructurii necesare pentru noua pepinieră.