Piața Cărnii de Porc și Pasăre a Crescut Semnificativ în Luna Aprilie!

Piața Cărnii de Porcine și Păsări a Crescut Semnificativ în Luna Aprilie!
Cuprins

În luna aprilie 2024, comparativ cu martie 2024, s-a înregistrat o creștere a numărului de sacrificări și a greutății în carcasă la porcine, ovine, caprine și păsări, în timp ce la bovine, aceste valori au scăzut. 

Comparativ cu aprilie 2023, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la porcine și păsări, dar au scăzut la bovine, ovine și caprine.

Sacrificările de Animale şi Păsări 

AD 4nXdstxgoMCOn3UbR 9yirshNo2CVgNDLDV5 -

*Date provizorii

Greutatea Medie în Carcasă la Animalele şi Păsările Sacrificate (KG)

AD 4nXe20XfoNFX9mZQEA5L2LQoWaysFuVPz EzfQLRnTYQXRA tuuLcFH9 zm8HeQCOrUYHQoXdQ6qh4c 4ItSIAwZ1yFPoCC94lee3y6BuPFfNHe5vJwYCVzc1XPoBUk2ZORFnC2GJlBNL7ehay V1d9mjQm8?key=fSR8ppXq3cvNSUY5BgPYTQ -

*Date provizorii

Detalii despre Greutatea în Carcasă

Bovine: Greutatea în carcasă reprezintă greutatea animalului sacrificat, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală și picioare.

Porcine: Greutatea în carcasă este greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

Ovine și caprine: Greutatea în carcasă se referă la greutatea animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, cap și picioare, dar include rinichii și grăsimea renală.

Păsări: Greutatea în carcasă este greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne, cap, gât și gheare.

Greutatea medie în carcasă este raportul dintre greutatea totală în carcasă și numărul de animale sau păsări sacrificate.

Evoluţia Greutăţii în Perioada Aprilie 2023 – Aprilie 2024

-