Florin Barbu Anunță Suplimentarea Bugetului pentru Tinerii Fermieri!

Florin Barbu Anunță Suplimentarea Bugetului pentru Tinerii Fermieri!
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat faptul că bugetul destinat sprijinirii tinerilor fermieri a fost mărit cu peste 20 de milioane de euro, în cadrul măsurii 6.1 PNDR. Această suplimentare va permite finanțarea a 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri.

„Acest lucru ne permite să oferim sprijinul pentru 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri,” a declarat ministrul pe pagina sa de socializare. 

În plus, acesta a subliniat că peste 11.200 de tineri fermieri sunt deja instalați și produc în România, iar alți 1.900 de tineri au proiecte în curs de implementare, beneficiind de sprijinul oferit prin aceeași măsură.

Pe lângă măsura 6.1, Florin Barbu a menționat și o altă măsură de sprijin destinată tinerilor fermieri, intervenția DR 30, prin care, în perioada următoare, vor fi semnate contractele de finanțare pentru aproape 1.300 de tineri. Alte 2.300 de proiecte sunt în prezent în procedura de selecție.

„Mă bucur să văd interesul mare al tinerilor pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură. Avem nevoie de entuziasmul și determinarea lor pentru a produce alimente de calitate, aici, la noi acasă!” a adăugat ministrul.