Noul Protest al Fermierilor Români, programat pentru 27 mai!

Noul Protest al Fermierilor Români, programat pentru 27 mai!
Cuprins

Producătorii agricoli și reprezentanții lanțului profesional agricol din România, membri ai Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), au decis să iasă în stradă pe 27 mai pentru a-și exprima nemulțumirile.

„Salutăm deciziile autorităților de a găsi soluții la unele dintre revendicările Forumului APPR și ne manifestăm interesul de a urmări viitoarele acțiuni pe care acestea le vor întreprinde pentru a veni în sprijinul agricultorilor cu măsuri concrete și rezolvări pertinente. Reamintim pe această cale că, momentan, prea puține dintre problemele cu care se confruntă sectorul și-au găsit rezolvarea. Prin urmare, protestele naționale anunțate pentru data de 27 mai își urmează cursul, timp în care vom rămâne deschiși dialogului cu autoritățile pentru ca problemele fermierilor, deja îndelung amânate, să fie rezolvate până la capăt”, au declarat oficialii Forumului APPR într-un comunicat de presă.

Forumul APPR a menționat că, în urma solicitărilor depuse pe 10 mai 2024, au început să apară reacții din partea autorităților pentru a răspunde unora dintre revendicări. Printre măsurile luate se numără suplimentarea fondurilor pentru acordarea sumei de 100 de euro pe hectar prin rectificare bugetară, demiterea directorului general al Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, și alocarea suplimentară de fonduri pentru submăsura 17.1, care vizează subvenționarea primelor de asigurare a culturilor și animalelor.

Anterior, APPR a anunțat un protest programat pentru 27 mai 2024, în București și alte zone reprezentative din țară, având la bază șase revendicări principale.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.

Sursa: Economica