Protest Uriaș al Fermierilor din Germania!

protest Germania
Cuprins

Fermierii germani au ieșit în stradă cu tractoarele în semn de protest față de intențiile guvernului federal de a reduce subvențiile agricole. Această mișcare a fost răspunsul la apelul la grevă generală făcut de Asociația Fermierilor Germani (DBV). Fermierii se opun reducerilor planificate pentru subvențiile la motorină, anunțate ca parte a ajustărilor bugetare federale, iar această măsură a stârnit nemulțumirea în întreaga țară.

Guvernul german a luat decizia de a face aceste reduceri ca parte a eforturilor de economisire a aproximativ 60 de miliarde de euro, reutilizate din împrumuturile din era COVID. Cu toate acestea, Curtea Constituțională a Germaniei a considerat această mișcare ilegală. Cancelarul Olaf Scholz susține că aceste economii sunt necesare pentru a împinge țara către un viitor neutru din punct de vedere climatic și pentru a susține diverse obiective sociale și de securitate.

Fermierii au blocat autostrăzi din estul statului Mecklenburg-Pomerania de Vest, bucurându-se de sprijinul companiilor de transport rutier de marfă. În nord-vestul Saxonia Inferioară, aproximativ 40 de vehicule au blocat o autostradă federală. Proteste similare sunt programate în orașele-stat, inclusiv Hamburg, Bremen, Saarbrücken, Potsdam, Bonn și München, iar fermierii au început să se adune și în capitala Berlin pentru a-și face auzită nemulțumirea.

Ministrul de Finanțe, Christian Lindner, a cerut fermierilor să „înțeleagă” și a adăugat că agricultura este un „sector foarte subvenționat”. În schimb, Coaliția de opoziție conservatoare CDU/CSU, Alternativa de extremă dreapta pentru Germania (AfD) și Free Voters au exprimat sprijinul pentru protestul fermierilor, evidențiind tensiunile crescânde în cadrul scenei politice germane.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.