Protestele Fermierilor Români au Încetat!

Protestele Fermierilor Români au Încetat!
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, împreună cu premierul Marcel Ciolacu s-au întâlnit ieri, 2 februarie cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor care protestează la Afumați. 

În urma întâlnirii au semnat un acord prin care s-a decis încetarea acțiunilor de protest atât în București, cât și pe teritoriul României. Acordul prevede constituirea unui Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru problemele prezentate de fermieri și transportatori. 

În legătură cu acest eveniment ministrul Florin Barbu a susținut următoarea afirmație: “🤝Așa cum am spus, numai dialogul este calea pentru rezolvarea problemelor și mă bucur că fermierii și transportatorii de la Afumați au înțeles că avem soluții pentru toate revendicările prezentate!”

Și premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre acest subiect pe pagina sa de Facebook precizând că “Am ascultat cu atenție preocupările și necazurile acestor oameni și am luat deja decizii în mai multe ședințe de Guvern care să rezolve o parte dintre probleme. Astăzi am reușit să ajungem la o înțelegere care reflectă interesul nostru concret în a continua să găsim soluții pentru a-i sprijini pe termen lung atât pe fermieri, cât și pe transportatori. 

Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei noastre și de a îmbunătăți viața celor care produc în România și transportă mărfurile românești în țară și peste hotare.“

Astfel, după lungi discuții și proteste, fermierii și Guvernul au ajuns la o înțelegere ce are ca scop rezolvarea problemelor cu care se înfruntă fermierii și transportatorii. 

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.