Pui vopsiți și Contaminați cu Salmonella sunt Vânduți drept Pui Crescuți la Țară!

Pui vopsiți și Contaminați cu Salmonella sunt Vânduți drept Pui Crescuți la Țară!
Cuprins

Autoritățile Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit un fenomen șocant la controalele recente: pui de găină îngălbeniți artificial pentru a părea sănătoși, un pericol pentru sănătatea publică. 

Pe piața românească, consumatorii pot fi înșelați chiar și de ouăle galbene, vopsite cu furaje. Operatorii economici recurg la aceste practici pentru a-i induce în eroare pe consumatori.

Fenomenul este alarmant deoarece unii dintre acești pui sunt vopsiți prin hrănire, ceea ce face ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Îngrijorarea crește odată cu descoperirea că unele ferme prezintă contaminare cu salmonella, cu potențialul de a afecta grav sănătatea consumatorilor.

pui -
Sursa Foto: Facebook

“Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. “ menționează Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu. Este o situație care nu trebuie ignorată, iar autoritățile trebuie să investigheze în profunzime aceste practici și să identifice responsabilii.

Astăzi, ANPC va trimite informări către toate instituțiile relevante pentru a investiga acest fenomen și pentru a aduce în lumină adevărul despre acest scandal alimentar ce pune în pericol sănătatea publică.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole pe scurt actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.