AFIR a publicat Rapoartele de Selecție pentru Proiectele de Infrastructură Rutieră și Agricolă!

AFIR a publicat Rapoartele de Selecție pentru Proiectele de Infrastructură Rutieră și Agricolă!
Cuprins

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat pe site-ul său oficial, www.afir.ro, publicarea rapoartelor intermediare de selecție pentru proiectele de infrastructură rutieră și agricolă din cadrul intervențiilor DR-28 și DR-27. 

Aceste rapoarte se referă la proiectele depuse în a treia etapă, desfășurată între 1 și 31 ianuarie 2024.

În cadrul intervenției DR-28, care vizează crearea și modernizarea infrastructurii rutiere de bază în spațiul rural, au fost depuse 163 de proiecte. Dintre acestea, 21 de proiecte pentru drumuri comunale, în valoare totală de 19,72 milioane de euro, au fost selectate pentru finanțare. 

Finanțarea provine din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și din Bugetul de Stat. Alte 104 proiecte sunt eligibile, dar fără finanțare momentană, 19 sunt eligibile în așteptare, 12 proiecte sunt neconforme, iar 7 au fost declarate neeligibile.

Pentru intervenția DR-27, destinată drumurilor agricole, au fost depuse 81 de proiecte în luna ianuarie. Din acestea, 16 proiecte vor primi finanțare în valoare de 15,83 milioane de euro. În această etapă, 46 de proiecte sunt eligibile fără finanțare, 7 sunt eligibile în așteptare, 2 proiecte au fost considerate neconforme, iar 10 au fost declarate neeligibile.

AFIR reamintește că valoarea maximă a finanțării este de 1.000.000 euro per beneficiar, iar sprijinul financiar public este 100% nerambursabil pentru costurile eligibile ale fiecărui proiect.

Documentele pot fi accesate pe site-ul oficial al Agenției sau accesând acest link

Pe site-ul nostru vei găsi stiri despre fonduri europene actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.