România a reușit să Schimbe Regulamentul European!

camp
Cuprins

La solicitarea României, Comisia propune modificarea obligațiilor pentru fermieri, iar în cadrul Consiliului AgriFish de la începutul săptămânii viitoare se va lua decizia în acest sens.

Printre principalele modificări propuse se numără eliminarea GAEC 8 referitoare la pârloaga și acordarea de fonduri suplimentare pentru cei care lasă terenul neproductiv, în baza unei ecoscheme. De asemenea, se va revizui GAEC 7 privind rotația culturilor, fără a se aplica controale și sancțiuni pentru fermele mai mici de 10 hectare.

Această schimbare este considerată o reușită a României la nivel internațional, demersurile începând încă din luna iulie, la solicitarea fermierilor. Florin Barbu, ministrul agriculturii, a subliniat pe pagina sa de Facebook că această decizie demonstrează că dialogul, ideile și efortul comun pot schimba și dezvolta agricultura românească. Astfel, împreună, se scrie istorie în acest domeniu.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.