România IRIGABILĂ: Noul Program de 400 de Milioane de Euro pentru Irigații!

irigatii
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat inițierea unui proiect dedicat infrastructurii secundare de irigații, încadrat în cadrul unui program mai amplu denumit „România irigabilă”.

Acest program are în vedere alocarea a 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigații și urmează să fie implementat de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare în perioada următoare.

 Ministrul Barbu a subliniat că fiecare organizație de udători va beneficia de o sumă în valoare de 1,5 milioane de euro în cadrul acestui program.

„Dragi fermieri, sistemul de irigații funcționează. În perioada următoare vom lansa 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații. (Finanțarea) va fi de 1,5 milioane de euro pe fiecare organizație de udători (OUA – n.r.). Grantul este de 100%, inclusive TVA-ul este eligibil, fără cofinanțare”, a precizat Florin Barbu în contextul vizitei din județul Călărași, unde ministrul a inspectat diverse proiecte, printre care și Amenajarea Gălățui-Călărași.

Reprezentanți de marcă din diferite sectoare se vor reuni la conferința „ZF/BT România irigabilă” programată pentru joi, 16 noiembrie, de la ora 10:30, la hotelul Ramada din Craiova. 

Printre participanți se vor număra autorități, bancheri, cadre didactice universitare și fermieri, care vor explora soluții pentru contracararea schimbărilor climatice în cadrul discuțiilor axate pe problema irigațiilor.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.