România va Beneficia de Sume Importante pentru Modernizarea Infrastructurii Energetice!

România va Beneficia de Sume Importante pentru Modernizarea Infrastructurii Energetice!
Cuprins

Comisia Europeană a alocat României suma de 288 de milioane de euro, reprezentând prefinanțarea pentru implementarea planului REPowerEU. Acest plan vizează reducerea dependenței energetice a Uniunii Europene față de Rusia, promovând producția de energie curată și diversificarea aprovizionării.

Prin intermediul acestui program, România urmează să beneficieze de 1,4 miliarde de euro destinate investițiilor în eficiența energetică și modernizarea infrastructurii energetice. Prefinanțarea acordată reprezintă până la 20% din suma totală solicitată pentru finanțarea capitolului dedicat REPowerEU.

De asemenea, se planifică finanțarea retroactivă a investițiilor în sectorul energetic începând cu februarie 2022, marcând momentul atacului Rusiei asupra Ucrainei. În contextul acestor fonduri, se vor susține măsuri menite să sprijine creșterea producției de energie regenerabilă, investiții în sectorul gazelor naturale, eficiența energetică, precum și sprijin financiar pentru gospodării, IMM-uri și microîntreprinderi vulnerabile.

De menționat este și faptul că, în urma dezbaterilor din Parlamentul European, planul REPowerEU a fost aprobat, iar informația adițională indică susținerea acordată de un membru al grupului PPE. Mai mult, sectorul energiei nucleare a fost inclus în posibilitățile de finanțare, anticipând o dezvoltare semnificativă în România până în 2030.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.