Sancțiuni Usturătoare Acordate în Industria Agroalimentară!

Sancțiuni Usturătoare Acordate în Industria Agroalimentară!
Cuprins

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au desfășurat un număr de 6.319 controale în unitățile din industria agroalimentară, în luna ianuarie 2024, vizând aspecte legate de igienă și siguranța produselor alimentare de origine nonanimală. Aceste controale au condus la aplicarea a 129 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.180.600 lei, ca urmare a neregulilor constatate și a încălcării legislației în domeniu. 

Printre neregulile semnalate se numără aspecte legate de implementarea procedurilor HACCP, igienă și fabricație, trasabilitate și conformitatea produselor alimentare.

Acțiunile de verificare efectuate de ANSVSA se concentrează pe prevenție și consilierea operatorilor din industria alimentară, însă sancțiunile contravenționale sunt aplicate în cazul în care deficiențele inițiale nu sunt remediate în termenul stabilit sau pun în pericol sănătatea consumatorilor. 

Neregulile constatate includ și aspecte privind personalul muncitor, trasabilitatea și conformitatea produselor alimentare, precum și alte deficiențe legate de activități neînregistrate sau nerespectarea cerințelor pentru importul produselor alimentare.

În timpul controalelor, au fost prelevate probe pentru analize de laborator, urmărindu-se conformitatea produselor alimentare și respectarea criteriilor microbiologice. De asemenea, s-au efectuat verificări pentru identificarea eventualelor reziduuri de pesticide sau alte substanțe interzise în alimente.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.