Se Extinde cea mai mare Fermă Zootehnică Integrată din România!

Se Extinde cea mai mare Fermă Zootehnică Integrată din România!
Cuprins

Grupul DN AGRAR, liderul pieței de ferme zootehnice integrate din România, a anunțat planurile ambițioase de extindere a afacerii sale până la sfârșitul anului 2027. Într-o declarație publică, Jan Gijsbertus de Boer, președinte al consiliului de administrație și CEO al DN AGRAR Group, a subliniat intenția grupului de a obține finanțare pentru dezvoltarea fermei Straja, cu scopul de a dubla cifra de afaceri.

Pentru acest proiect ambițios, compania va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA, pentru investiții în utilaje și achiziționarea de animale. Mai mult, DN AGRAR va asigura 20,78% din surse proprii pentru această inițiativă.

Proiectul și condițiile sale vor fi supuse aprobării acționarilor în cadrul Adunării Generale Extraordinare programate pentru data de 12 martie 2024.

„Strategia noastră este să sprijinim o agricultură integrată ca parte a unei economii circulare. Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziții, iar în 2023, am lansat proiectul fermei Straja, care urmărește extinderea capacității de producție cu 5.000 de bovine, permițând o dublare a cifrei de afaceri până la sfârșitul anului 2027”, a declarat Jan Gijsbertus de Boer.

Ferma Straja, cu o suprafață de 10 hectare, va fi dotată cu 2 saloane de muls și va atinge capacitatea maximă în 3 ani, cu o producție estimată de lapte de aproximativ 100.000 de litri pe zi până la sfârșitul anului 2027.

Grupul DN AGRAR, format din 13 companii, se remarcă prin servicii integrate și producție agricolă extinsă. În domeniul creșterii vitelor de lapte, compania a înregistrat o creștere semnificativă, livrând în 2023 aproximativ 55 de milioane de litri de lapte, în creștere cu aproape 14% față de 2022.

Cu sediul în centrul Transilvaniei și activitate în județele Alba, Sibiu și Hunedoara, DN AGRAR este o prezență importantă pe piața agricolă din România, fiind listată la Bursa de Valori București din februarie 2022.