Se Impun Măsuri de Prevenție a Gripei Aviare în Județul Hunedoara!

Se Impun Măsuri de Prevenție a Gripei Aviare în Județul Hunedoara!
Cuprins

Autoritățile Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara au emis o serie de măsuri de prevenire a introducerii și răspândirii gripei aviare în județ, având în vedere situația epidemiologică actuală. Printre aceste măsuri se numără interzicerea creșterii pasarilor în aer liber, izolarea acestora în adăposturi închise și asigurarea hrănirii și adăpării lor în zone protejate, astfel încât să nu aibă acces la pasările sălbatice. 

De asemenea, se aplică măsuri pentru prevenirea contactului pasărilor domestice cu alte specii de mamifere și se impune utilizarea unor echipamente speciale pentru personalul care lucrează în zonele de exploatare a pasarilor.

Este interzis accesul tuturor pasarilor domestice sau sălbatice în captivitate la surse de apă naturale sau artificiale și utilizarea pasărilor domestice în activitățile de vânătoare. 

În plus, se recomandă evitarea introducerii sau scoaterii de pasări din gospodăriile particulare, iar în cazul în care este necesară mișcarea lor, aceasta trebuie să fie realizată sub supravegherea unui medic veterinar și în limita localității de origine a exploatatiei.

DSVSA Hunedoara solicită sprijinul operatorilor din sectorul avicol, precum fermierilor, unităților de industrie alimentară și comercianților de carne de pasăre, dar și al cetățenilor, pentru aplicarea strictă a măsurilor de biosecuritate și respectarea tuturor măsurilor dispuse de autorități. 

Scopul este de a preveni introducerea și răspândirea gripei aviare în teritoriul județului, protejând astfel atât sănătatea animalelor, cât și economia locală.