Se Prelungește Termenul pentru Finanțarea Infrastructurii Liceelor Agricole !

Se Prelungește Termenul pentru Finanțarea Infrastructurii Liceelor Agricole !
Cuprins

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță o nouă extindere a perioadei de depunere a cererilor de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol. Termenul limită a fost prelungit până la 23 ianuarie 2024, ora 23:59, pentru a oferi mai mult timp instituțiilor de învățământ interesate să acceseze fondurile europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Inițiată de Ministerul Educației și implementată de AFIR, această prelungire vine în urma unei prime extinderi până la 22 decembrie 2023. Programul are la dispoziție o alocare financiară totală de 43 de milioane de euro din PNRR, având ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii liceelor agricole, inclusiv construcții noi, renovări și dotări cu materiale și echipamente specifice.

Cu o rată de finanțare de 100%, acest apel de proiecte complex vizează creșterea atractivității învățământului agricol, sprijinind 57 de licee agricole prin proiecte unice cu valoare maximă eligibilă de 650.000 de euro. Instituțiile de învățământ de stat, precum și unitățile administrativ-teritoriale, au calitatea de solicitanți eligibili pentru această linie de finanțare, care cuprinde trei componente esențiale: construcții noi, intervenții la construcții existente și dotarea cu materiale didactice și echipamente digitale.

Scopul acestei inițiative este îmbunătățirea condițiilor educaționale în liceele agricole, sprijinind formarea viitorilor fermieri și a specialiștilor în agricultură. Pentru a asigura succesul investiției, Ministerul Educației va oferi o măsură separată de formare a personalului didactic în cadrul liceelor cu profil agricol. 

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.