Se Solicită Reintroducerea Tarifelor de Import pentru Protejarea Fermierilor Români!

Se Solicită Reintroducerea Tarifelor de Import pentru Protejarea Fermierilor Români!
Cuprins

În lumina propunerii Comisiei Europene de prelungire a liberalizării comerțului cu Ucraina, reprezentanții PPE România au luat o poziție fermă pentru protejarea intereselor fermierilor români. Aceștia au semnat amendamentele propuse de Daniel Buda și Iuliu Winkler, cerând reintroducerea tarifelor de import în sectoarele esențiale ale agriculturii românești.

Amendamentul propus de delegația PPE România vizează inclusiv sectoarele cruciale pentru economia agricolă a României, cum ar fi cerealele, mierea și produsele oleaginoase. În contextul tensiunilor politice și al războiului din Ucraina, cererea pentru protejarea producției interne devine vitală. Propunerea Comisiei Europene de a aplica o „frână de urgență” pentru păsările de curte, ouă și zahăr este salutată, dar se consideră că aceeași atenție trebuie acordată și altor produse agricole.

Amendamentul susținut de reprezentanții români se referă la o gamă largă de produse agricole, printre care grâul, porumbul, semințele de floarea-soarelui și de rapiță, precum și mierea. Cererea principală este ca reintroducerea tarifelor de import să fie posibilă pentru a proteja producția internă și a menține echilibrul pe piața agricolă europeană.

În plus, se solicită o mai mare transparență și control asupra transporturilor de produse agricole din Ucraina către Uniunea Europeană. Autoritățile ucrainene ar trebui să furnizeze documentația necesară pentru a confirma destinația finală a acestor transporturi, asigurându-se astfel că importurile nu perturbă echilibrul pieței europene și că fermierii români sunt protejați în fața concurenței neloiale.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.