Subvenții și Investiții Agricole de 15,9 Miliarde de Euro în Noua Perioadă Financiară

Subvenții și Investiții Agricole de 15,9 Miliarde de Euro în Noua Perioadă Financiară
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat miercuri că România a beneficiat de 41 de miliarde de euro de la aderarea la Uniunea Europeană. El a menționat că în exercițiul financiar anterior au fost cheltuite 16,3 miliarde de euro, atingându-se un grad de absorbție de 100% al fondurilor europene. 

„Pe exercițiul financiar 2023-2027 avem 15,9 miliarde de euro, din care 9 miliarde de euro sunt subvenții, plăți directe către fermieri, 6 miliarde înseamnă investiții în utilaje, procesare, în dezvoltarea de ferme noi și realizarea de pensiuni agro-turistice”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News.

Referitor la exercițiul financiar precedent, Florin Barbu a subliniat că au fost cheltuiți 16,3 miliarde de euro, reușindu-se astfel absorbția completă a fondurilor europene disponibile.

„România, de la aderare, a beneficiat de 41 de miliarde de euro”, a reiterat ministrul Agriculturii, adăugând că anul acesta ministerul dispune de cel mai mare buget din istorie, reprezentând 2% din PIB, adică aproximativ 28 de miliarde de lei în credite bugetare și 32 de miliarde de lei în credite de angajament.