Subvențiile APIA ajung in conturile fermierilor!

Subvențiile APIA ajung in conturile fermierilor!
Cuprins

La cea de-a 7-a ediție a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice, desfășurat în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest 2024, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Pintea, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a efectuat virarea sumei de peste 2,39 miliarde de euro în conturile fermierilor, începând din 16 octombrie și până în prezent.

„Într-adevăr, cu siguranță, nu toți fermierii și-au primit banii, dar până în momentul de față doar prin APIA, din 16 octombrie și până astăzi, peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor și, zilnic, se fac autorizări la plată și plăți între 5 și 10 milioane de euro. În scurt timp, eu zic că toți fermierii își vor primi banii”, a subliniat Adrian Pintea.

În plus, oficialul MADR a evidențiat eforturile de digitalizare din sectorul agricol, menționând că în 2022 a fost introdusă semnătura electronică, iar până în prezent aceasta este utilizată de peste 2.500 de fermieri. „Ne dorim ca APIA și AFIR, dar și celelalte instituții ale Ministerului Agriculturii, să ia exemplu și să digitalizăm acest sector”, a adăugat Pintea.

Prin implementarea acestor măsuri digitale, se urmărește îmbunătățirea procesului de accesare a fondurilor și eficientizarea relației dintre instituțiile de stat și fermieri, pentru a răspunde cât mai prompt și eficient nevoilor acestora din urmă.

Sursa: Economica.net

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.