Un nou Târg va avea loc în Curtea MADR pentru Promovarea Produselor Românești!

Un nou Târg va avea loc în Curtea MADR pentru Promovarea Produselor Românești!
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în colaborare cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, își continuă tradiția de a organiza târguri tematice pentru promovarea produselor agroalimentare românești. În perioada 31 mai – 2 iunie 2024, curtea instituției va găzdui „Târgul de 1 iunie – Gustul Copilăriei”, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

„Cu ocazia zilei de 1 iunie-Ziua Copilului, vă invităm să sărbătorim împreună tradițiile și gusturile autentice românești! Îmi doresc să-i învățăm pe copii ce însemnă dragostea față de pâmânt și agricultură. Prin acest eveniment ne propunem să facilităm întâlnirea copiilor cu producătorii autohtoni de la care pot afla legătura dintre natură și tradiție. Agricultura României are nevoie de copii, de tineri, care prin dăruire, pasiune și implicare vor reuși să asigure un viitor mai bun pentru acest domeniu atât de important al economiei!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU.

Copiii sunt invitați în număr mare la târg, unde îi așteaptă numeroase surprize oferite de producători. În cadrul atelierelor de creație, precum pictura pe lemn cu teme agricole, panificația, și cusutul cu motive tradiționale, micuții vor avea ocazia să-și exerseze îndemânarea și creativitatea.

Unul dintre punctele de atracție ale târgului va fi standul reprezentanților Zahăr Bod, care vor oferi vată de zahăr pe băț, un deliciu îndrăgit de copii. De asemenea, fructe de sezon precum căpșuni, cireșe și caise vor fi disponibile pentru toți vizitatorii.

Târgul va include și o gamă variată de produse tradiționale, de la lactate și carne, la produse de patiserie, dulciuri de casă, băuturi spirtoase, precum și produse certificate ca „produs montan”, în special miere și alte delicii apicole. Printre produsele cu protecție europeană se numără magiunul de prune Topoloveni (IGP), vinurile (DOC), Telemeaua de Sibiu (IGP) și produsele apicole ecologice.

“Târgul de 1 iunie – Gustul copilăriei” de la MADR va fi deschis în perioada 31 mai – 2 iunie 2024, între orele 09:00 și 19:00, iar în ultima zi, programul va fi între 09:00 și 16:00.