MADR Organizează „Târgul de Dragobete”

targ dragobete
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în curtea instituției, împreună cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un eveniment deosebit pentru iubitorii produselor tradiționale românești. În perioada 23 – 25 februarie 2024, se desfășoară Târgul de Dragobete, unde expozanții vor oferi vizitatorilor o experiență culinară bogată și autentică.

Peste 13 județe, printre care Alba, Argeș, Buzău, Constanța, Cluj și Vâlcea, vor fi reprezentate prin produse tradiționale și locale diversificate. Printre acestea se numără Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu, recunoscute pe sisteme de calitate europene, evidențiind calitatea și tradiția producătorilor români.

Membrii Cooperativei Agricole Caprirom din județul Dâmbovița vor întâmpina vizitatorii cu o gamă variată de legume, fructe proaspete și produse lactate de la ovine și caprine. De la Brânza telemea de oaie proaspătă la sucuri naturale, târgul va oferi o varietate impresionantă de opțiuni.

Din diverse regiuni ale țării vor fi aduse produse specifice, precum usturoi și ceapă din Buzău, miez de nucă și prune afumate din Vrancea, sau produse apicole din Olt și Sibiu. Iubitorii de produse montane vor putea achiziționa preparate din carne de mangaliță din Covasna.

Doamna Maria Spinciu va aduce din Oltenia de sub Munte carne afumată la garniță și cârnați din topor din Vâlcea, completând oferta cu sortimente de vinuri de la Cramele Viișoara și Auris.

Județul Suceava se va remarca prin produse lactate atestate tradițional și sortimente variate de zacuscă de casă, siropuri sau dulceață, pregătite după rețete bucovinene autentice.

Târgul nu va fi complet fără dulciuri, iar vizitatorii vor avea ocazia să se delecteze cu arome și savoare autentică, bucurându-se de muzică și dansuri românești tradiționale.

Acesta va fi deschis în intervalul 23 – 24 februarie între orele 09:00-19:00, iar în ultima zi, 25 februarie 2024, va funcționa de la ora 09:00 până la ora 16:00.