Tinerii Fermieri Primesc Fonduri Europene pentru Instalare!

Tinerii Fermieri Primesc Fonduri Europene pentru Instalare!
Cuprins

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că 444 de tineri fermieri din diverse regiuni ale țării vor beneficia de fonduri europene în valoare de 70.000 de euro fiecare pentru instalarea în domeniul agricol. Această inițiativă vine în sprijinul rejuvenării mediului rural și a sectorului agricol din România.

Printre beneficiari, 45 de proiecte selectate vizează instalarea tinerilor fermieri și fermiere în localități din județul Giurgiu, oferindu-le acestora oportunitatea de a-și începe propria afacere în agricultură. Finanțarea acordată este 100% nerambursabilă, subliniind angajamentul Uniunii Europene în susținerea dezvoltării rurale durabile.

Aceste proiecte reprezintă doar începutul, deoarece în perioada următoare vor fi finanțate și alte inițiative pentru instalarea tinerilor fermieri. Bugetul total alocat pentru sesiunea de instalare a tinerilor fermieri se ridică la 175 de milioane de euro, iar România poate accesa până la 250 de milioane de euro în cadrul Politicii Agricole Comune 2023-2027.

Recent, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 de milioane de euro pentru tinerii fermieri în cadrul bugetului UE pe 2024, ca parte a eforturilor de consolidare a Politicii Agricole Comune (PAC). 

Pe site-ul nostru vei găsi stiri despre fonduri europene actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.