Un nou Sediu IISPV a fost Astăzi Inaugurat!

Un nou Sediu IISPV a fost Astăzi Inaugurat!
Cuprins

Astăzi a avut loc un eveniment important pentru sănătatea și siguranța alimentară din România, odată cu inaugurarea noului sediu al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV). 

Evenimentul a fost onorat de prezența unor oficialități importante printre care se numără președintele ANSVSA, Alexandru BOCIU, secretarul general al Guvernului, Mircea ABRUDEAN și șeful Cancelariei Primului Ministru, Alexandru GHIGIU.

IISPV este recunoscut pentru rolul său esențial în menținerea standardelor ridicate în domeniul sănătății publice veterinare și siguranței alimentare. Potrivit unui comunicat oficial, institutul se va concentra pe cercetare de vârf și inovare pentru a monitoriza și controla bolile transmisibile de la animale la oameni, având astfel un impact direct asupra sănătății populației.

Cu acreditare RENAR din 2002, IISPV se bucură de o reputație solidă în domeniul sănătății publice veterinare. Echipa de specialiști este instruită la cele mai înalte standarde europene, iar institutul dispune de facilități tehnice și materiale de ultimă generație.

Noul sediu al IISPV este dotat conform cerințelor ISO 1702 și poate efectua o gamă largă de analize, incluzând peste 900 de parametri fizici, chimici și microbiologici pentru diverse tipuri de matrici, printre care se numără produse alimentare, hrana pentru animale și produse biologice provenite de la animale.

aparatura -
Sursa: Facebook

Secretarul de stat. Adrian Pintea, a menționat pe pagina sa de socializare faptul că: “prin mutarea la noul sediu și utilizarea echipamentelor ultraperformante existente, dar și a celor preconizate a fi achiziționate în 2024, cu suportul specialiștilor institutului, se vor putea efectua mai multe analize într-un interval de timp mult mai scurt. Acest lucru va avea un impact semnificativ atât asupra gradului de protecție al sănătății publice, cât și asupra operatorilor din industria alimentară, care vor putea valorifica, utiliza și comercializa mult mai rapid produsele analizate.”