Un nou Târg cu Produse Românești va avea Loc în Parcul Ior!

targ
Cuprins

În perioada 5-7 aprilie 2024, Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Primăria Sectorului 3, aduce din nou în atenția publicului iubitor de tradiții și gastronomie autentic românească un eveniment cu totul special. Târgul de promovare a produselor agroalimentare românești, intitulat „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3”, va avea loc în incinta Parcului Alexandru Ioan Cuza (IOR – intrarea de la Glob, la intersecția străzilor Liviu Rebreanu cu Câmpia Libertății).

Evenimentul este menit să reînvie spiritul și tradițiile satului românesc, oferind vizitatorilor o incursiune în universul bogat al obiceiurilor și al gusturilor autentice. Cu sprijinul MADR și al autorităților locale, târgul va găzdui o paletă diversă de produse atestate tradițional, printre care se numără lactate, carne, băuturi spirtoase, miere și produse ale stupului, cu mențiunea „produs montan”, dar și produse recunoscute la nivel european, precum brânza „Telemea de Sibiu” – IGP, magiunul de prune Topoloveni – IGP, și vinuri DOC.

În plus, pasionații de gastronomie vor avea ocazia să se delecteze cu delicatese precum micii și frigăruile de pui, vata de zahăr pe băț oferită de Zahărul Luduș, și vor putea participa la diverse ateliere tematice, de la pictură pe lemn și panificație, până la țesut la război, menite să încânte și să educe publicul de toate vârstele.

Pentru cei care respectă postul Paștelui, târgul va pune la dispoziție o gamă bogată de mâncăruri specifice, precum mâncarea de prune și de fasole, urzicile cu mămăligă sau sărmăluțele de post cu ciuperci în foi de viță de vie și de dragavei, oferind astfel oportunitatea de a descoperi și de a savura bucate tradiționale.

Târgul „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3” este o celebrare a diversității și bogăției patrimoniului gastronomic autohton, reflectând tradițiile culinare locale sub influența resurselor naturale specifice fiecărei regiuni din țara noastră.

Evenimentul va fi deschis publicului în intervalul 09:00 – 19:00 în primele două zile și între orele 09:00 și 16:00 în ultima zi, oferind tuturor oportunitatea de a experimenta autenticitatea și gustul inconfundabil al produselor românești de cea mai bună calitate.

Pe site-ul nostru vei găsi de la ministerul agriculturii, ultimele stiri actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.