Ungaria dorește Interzicerea Produselor Agricole Ucrainene de pe piața UE!

Ungaria dorește Interzicerea Produselor Agricole Ucrainene de pe piața UE!
Cuprins

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a făcut apel la închiderea pieței europene pentru produsele agricole provenite din Ucraina, subliniind că aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja fermierii europeni. Declarația lui Orban a fost făcută în contextul criticilor aduse de fermierii europeni față de regulile impuse de Uniunea Europeană, care cresc costurile producției agricole. Acest lucru a fost raportat de „Adevărul European”, care citează mass-media maghiară.

„Problema fermierilor europeni este că Bruxelles adoptă reguli care fac producția din ce în ce mai scumpă pentru ei”, a declarat Viktor Orbán în legătură cu nemulțumirile fermierilor europeni. În opinia sa, este inacceptabil ca UE să permită importul de produse agricole din țări care nu respectă aceleași standarde impuse fermierilor europeni.

„Aceasta înseamnă că produsele agricole ucrainene nu ar trebui să fie admise pe piața europeană”, a subliniat premierul Ungariei. El a adăugat că există o distanță considerabilă între fermieri și cei care iau deciziile la Bruxelles, iar această lipsă de ascultare a preocupărilor fermierilor este evidentă.

Viktor Orban a pledat pentru schimbarea regulilor în ceea ce privește importul de produse agricole în UE, considerând că situația actuală este insustenabilă. „Este imposibil. Regulile trebuie schimbate”, a concluzionat el, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a proteja interesele fermierilor europeni.