UPDATE: S-a modificat perioada de depunere a cererilor pentru proiectele de energie!

energie
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat inițial faptul că sesiunea de depunere a cererilor se va desfășura în perioada 9 noiembrie 2023, ora 08:00 și 23 noiembrie, ora 23:59. Aceasta se referea la cererile de finanțare acordate prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse renegerabile.

La cererea beneficiarilor, MADR a decis modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte, astfel că deschiderea procedurii de ofertare concurențială începe acum în data de 20 noiembrie 2023, ora 08:00 și se încheie în data de 15 decembrie 2023, ora 23:59.

Motivul acestora ar fi fost legat de faptul că perioada cuprinsă de la data afișării pe site a Ghidului și data deschiderii sesiunii este prea scurta pentru a pregătirea proiectelor. De asemenea, a fost solicitată acordarea de minim 15 zile pentru depunerea acestora. 

Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, versiunea 2, poate fi descărcată de AICI
Mai multe detalii referitoare la schema de energie poți găsi AICI.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.