Va avea Loc Târgul „Mica Unire a Producătorilor Români”!

Va avea Loc Târgul "Mica Unire a Producătorilor Români"!
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Cooperativa Agricole Caprirom Sud Muntenia, anunță organizarea târgului de produse tradiționale românești intitulat „Mica Unire a producătorilor români”. Evenimentul va avea loc în curtea MADR în perioada 26-28 ianuarie 2024, cu ocazia celebrării Zilei Unirii Principatelor Române.

Peste 30 de producători locali vor fi prezenți la târg, oferind vizitatorilor o gamă diversificată de produse agroalimentare reprezentative pentru toate regiunile țării. Brânză, smântână, cașcaval, telemea, cârnați de porc, slănină afumată, cozonac, miere și multe altele vor fi disponibile pentru achiziție, reprezentând frumusețea și diversitatea României.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU, a îndemnat bucureștenii să sărbătorească și să susțină producătorii locali: „Această manifestare reprezintă o oportunitate de a prezenta frumusețea și diversitatea României. Să cumpărăm cu dragoste, din România! La mulți ani, dragi români!”

Printre produsele disponibile se vor regăsi și cele recunoscute pe scheme de calitate europene Indicație Geografică Protejată – IGP, cum ar fi Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să descopere produse procesate din fructe de aronia, sortimente variate de miere și alte produse ale stupului, toate provenind din agricultura ecologică din România.

Evenimentul va aduce împreună producători din diverse zone ale țării, membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia și alți reprezentanți importanți din domeniul agroalimentar. Programul târgului este întins pe durata a trei zile, între orele 09.00-19.00, cu ultima zi, 28 ianuarie 2024, având program redus până la ora 16.00.

 „Mica Unire a producătorilor români” oferă oportunitatea perfectă pentru iubitorii de tradiții și produse autentice să descopere și să susțină bogăția patrimoniului cultural și gastronomic al țării.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.