Va avea Loc Târgul „Poftim din România – Mărțișor de București”!

Va avea Loc Târgul "Poftim din România - Mărțișor de București”!
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Primăria Sectorului 4 și sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, a inaugurat Târgul „Poftim din România – Mărțișor de București: Gusturi și Meșteșuguri Românești”. Evenimentul, ce se desfășoară în perioada 1-3 martie 2024, aduce împreună producători și vizitatori într-o celebrare a tradițiilor și a sosirii primăverii.

În inima Sectorului 4 al capitalei, la Piața Sudului, atmosfera veselă și plină de culoare vă invită să descoperiți autenticitatea meșteșugurilor românești și să vă bucurați de deliciile locale. Artizani pricepuți vă așteaptă cu cele mai frumoase mărțișoare, ii lucrate cu măiestrie și obiecte sculptate în lemn, oferind o experiență captivantă pentru toți cei prezenți.

Vizitatorii au ocazia să se delecteze și să achiziționeze preparate tradiționale din carne, lapte, fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, toate obținute prin valorificarea materiei prime locale.

Bucătarii tradiționali și producătorii locali își prezintă creațiile culinare autentice, incluzând produse atestate tradițional și cu mențiuni europene prestigioase, cum ar fi „Telemea de Sibiu” – IGP și vinuri – DOC. De asemenea, vizitatorii vor putea achiziționa produse apicole bio, contribuind astfel la susținerea agriculturii și meșteșugurilor locale.

Oferta variată include verdețuri de sezon, legume, fructe și conserve preparate din acestea, precum zacuscă, murături, compoturi, dulcețuri și siropuri, pentru a completa experiența autentic românească.

Ansamblul Miorița și talentații elevi de la Școala Populară de Artă Vaideeni vor încânta publicul cu dansuri și cântece populare, întreținând atmosfera de bucurie și celebrare.

Târgul de Mărțișor de la Piața Sudului va fi deschis în perioada 1-3 martie 2024, între orele 09:00-19:00, cu o programare specială pentru ultima zi, 3 martie 2024, de la ora 09:00 până la ora 16:00. Este o invitație deschisă pentru toți cei dornici să sărbătorească renașterea naturii și să își încânte simțurile cu aromele și frumusețea meșteșugurilor românești.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.