Va fi Lansat Noul Program “Un Tractor pe Fermă!”

Noul Program “Un Tractor pe Fermă
Cuprins

Ministrul Agriculturii a anunțat lansarea unui nou programpentru fermierii cu exploatații agricole de până în 400 de hectare. Programul, denumit „Un tractor pe fermă”, are la bază o sumă considerabilă de 209 milioane de euro, identificată în fondurile rămase neutilizate din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală și va fi lansat în aproximativ două săptămâni.

Care sunt beneficiile acestui program?

Potrivit declarațiilor făcute la emisiunea „Agricultura la Raport, Agro Tv”, ministrul Barbu a subliniat că acest program va aduce beneficii semnificative fermierilor care nu au accesat anterior fonduri europene pentru achiziționarea de utilaje agricole. Programul vine în sprijinul fermierilor, oferindu-le posibilitatea de a obține tractoare moderne, adaptate nevoilor lor specifice.

În cadrul programului „Un tractor pe fermă”, se vor acorda finanțări diferite în funcție de dimensiunea exploatației, începând de la un tractor cu o capacitate de putere de 250 CP pentru fermele de până în 100 de hectare și până la tractoare cu o putere de 400 CP pentru exploatațiile de până în 400 de hectare.

Cine poate beneficia?

Florin Barbu a subliniat că fondurile europene vor fi accesibile doar pentru exploatațiile agricole care sunt persoane juridice, iar finanțările nu vor putea fi acordate persoanelor fizice. Totodată, a evidențiat că fermierii vor beneficia de un procent de cofinanțare de 30%, în timp ce sprijinul va fi de 70%.

Ajutor suplimentar pentru sectorul de sfeclă de zahăr

De asemenea, ministrul Agriculturii a anunțat o alocare suplimentară de 40 de milioane de euro pentru sectorul de sfeclă de zahăr, întrucât acesta a înregistrat o creștere semnificativă. Această decizie vine în urma solicitărilor fermierilor din acest sector pentru achiziționarea de utilaje necesare pentru recoltare și însămânțare.

În total, programul „Un tractor pe fermă” va pune la dispoziția fermierilor din România fonduri în valoare de 209 milioane de euro, reprezentând o oportunitate importantă pentru modernizarea și eficientizarea activităților agricole.

Pe site-ul nostru vei găsi de la ministerul agriculturii, ultimele stiri actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.