Va Începe Depunerea Cererilor de Plată pentru Intervenţiile Sectoarelor Vegetal și Zootehnic în Anul 2024!

Va Începe Depunerea Cererilor de Plată pentru Intervenţiile Sectoarelor Vegetal și Zootehnic în Anul 2024!
Cuprins

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunțat că începând cu data de 4 aprilie și până la 7 iunie 2024, fermierii vor putea depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal și zootehnic în anul 2024 la Centrele APIA.

Unde se Depun Cererile?

Pentru a facilita procesul, fermierii pot accesa aplicația IPA-Online din versiunea internet conform instrucțiunilor de utilizare disponibile în aplicație. În cazul în care cererea include intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul trebuie să se adreseze mai întâi responsabilului APIA pentru completarea declaraţiei privind acest sector și apoi să completeze cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online.

Este important de menționat că se va completa o singură Cerere de Plată, indiferent de suprafețele de teren utilizate sau de localitățile/județele în care acestea se află. Mai mult, persoanele fizice sau juridice cu același titular depun o singură cerere de plată.

Care este data limită?

După data limită de depunere, fermierii trebuie să notifice APIA în scris despre orice modificare a datelor declarate în cerere sau în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Este important de subliniat că fermierii care nu desfășoară activitate agricolă nu sunt eligibili pentru plăți pentru suprafețele sau animalele neconforme.

În plus, fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene, trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă și pe tot parcursul anului de cerere.

Fermierii au posibilitatea să semneze Cererile folosind și semnătura electronică, cu condiția să anunțe funcționarul desemnat prin mesaj telefonic sau prin e-mail. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii, iar angajamentele și declarațiile parte a cererii de plată se vor semna, de asemenea, electronic la aceeași dată.

Înainte de semnarea Cererii de plată 2024, este recomandat ca solicitanții să verifice încă o dată informațiile și documentația depusă.

AFIS Campanie primire Cereri an 2024 725x1024 1 -

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.