Verificări Riguroase ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș în Unitățile Alimentare din Județ!

Verificări Riguroase ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș în Unitățile Alimentare din Județ!
Cuprins

Consilierii din cadrul DSVSA Argeș au desfășurat în luna ianuarie 2024 un număr semnificativ de controale, verificând diverse unități care activează în sectorul alimentar. Astfel, au fost efectuate 119 controale în diverse locații, inclusiv restaurante, macelării, supermarketuri și ferme de pasăre sau porcine. În paralel, s-au desfășurat controale și pentru unitățile care procesează alimente de origine nonanimală, cum ar fi laboratoarele de cofetărie-patiserie sau unitățile de ambalare a condimentelor.

Aceste controale au avut drept rezultat aplicarea unor sancțiuni conform prevederilor legale, în valoare totală de 19.900 de lei, și emiterea a patru avertismente scrise. Printre neconformitățile constatate s-au numărat ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare, precum și nerespectarea normelor de întreținere a spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, în cadrul activităților de comerț intracomunitar și export-import cu animale vii, au fost înregistrate diverse tranzacții. Importul de animale a inclus porcine și păsări din țări precum Ungaria, Polonia sau Republica Cehă, iar exportul a inclus bovine și animale de companie destinate adopției în diverse țări europene.

Pentru fiecare transport de animale, au fost întocmite documente de inspecție și certificate de sănătate, respectându-se normele și procedurile stabilite atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene. Aceste activități reflectă eforturile autorităților de a asigura conformitatea cu standardele de siguranță alimentară și de protecție a sănătății animalelor în județul Argeș.