VICTORIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

fermieri romani
Cuprins

Dreptul fermierilor de a cultiva recolte hrănitoare și de a-și apăra roadele împotriva dăunătorilor și bolilor este unul fundamental, iar în acest sens Parlamentul European a respins ieri, 22 noiembrie, o propunere care viza reducerea la jumătate a cantității de pesticide utilizate în agricultură.

Este de necontestat faptul că fermierii români folosesc o cantitate remarcabil de scăzută de produse de protecție a plantelor, de doar 0,7 kg/ha în comparație cu media UE de 2,2 kg/ha. 

O reducere uniformă a utilizării pesticidelor în statele membre ar fi cauzat obstacole semnificative pentru fermierii români, în special în comparație cu țările care folosesc deja de patru ori mai mult.

Dacă această propunere ar fi fost acceptată, fermierii români ar fi rămas fără remedii adecvate pentru combaterea dăunătorilor și bolilor, ducând în cele din urmă la o scădere substanțială a producției agricole. 

Deși promovarea practicilor agricole ecologice este esențială, aceasta nu poate fi realizată fără a recunoaște circumstanțele unice ale statelor membre individuale. Ca atare, este responsabilitatea statului este de a apăra interesele fermierilor români și de a le oferi sprijinul de care au nevoie. 

Despre acest subiect, ministrul Florin Barbu susține pe pagina lui de socializare faptul că: “ DA, e nevoie să dezvoltăm și să susținem o agricultură prietenoasă cu mediul, dar acest lucru nu se poate face fără a ține cont de realitățile existente în fiecare stat membru❗️🤝Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români, să îi susținem pe ai noștri!”

Aceasta este într-adevăr o victorie valoroasă pentru toți fermierii români în contextul obținerii unor recolte bogate. 

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.