Vizită Oficială a Ministrului din Israel la Companii și Ferme de Renume din România!

Vizită Oficială a Ministrului din Israel la Companii și Ferme de Renume din România!
Cuprins

Astăzi, 8 mai 2024, o delegație importantă a condus o vizită la câteva proiecte agricole cheie în județele Ialomița și Constanța. Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, și omologul său din Israel, Avi Dichter, însoțiți de ambasadorul Israelului la București, Reuven Azar, au explorat împreună terenurile și investițiile.

Prima oprire a fost la Stația de Pompare și Repompare de la Fetești SPP 1, parte a sistemului de irigații Pietroiu Ștefan cel Mare. Această stație, alimentată prin infrastructura de irigații administrată de ANIF, a fost complet reabilitată în 2015, datorită fondurilor puse la dispoziție de MADR. Această modernizare a permis irigarea unei suprafețe de 2429 ha.

Amenajarea Pietroiu Ștefan cel Mare cuprinde cinci stații de pompare și repompare a apei și cinci canale de aducțiune, acoperind o suprafață impresionantă. Un fermier a prezentat beneficiile programului de reabilitare, care îi permite să irige o suprafață de 52.233 ha de teren agricol.

Incendiu de Proportii 400 de Baloti au Ars pe un Camp din Turingia 1 1 -

De asemenea, delegația a vizitat alte locații importante, inclusiv ferma Agrichim Ialomița, societatea Cambella, silozurile Saligny din portul Constanța, compania Ameropa și Ferma de Ovine Iancu.

Ministrul român al Agriculturii a subliniat importanța consolidării cooperării între cele două țări în domeniul agricol, în timp ce oficialii și experții au discutat despre potențialul colaborării în beneficiul fermierilor.

Alături de ministrul Agriculturii, au fost prezenți și alți oficiali importanți, precum directorul general al ANIF, Cornel Popa, președintele ANSVSA Alexandru Bociu și alți experți din cadrul instituțiilor subordonate MADR.