Vor avea Loc Dezbateri cu Privire la Situația Fermierilor!

Vor avea Loc Dezbateri cu Privire la Situația Fermierilor!
Cuprins

Începând chiar de la începutul acestei săptămâni, calendarul Parlamentului European va arăta astfel: 

  • 5 februarie – Dezbaterea “Aceasta este Europa” la care a participat si președintele Klaus Iohannis
  • 6 februarie – Dezbateri cu privire la plantele obținute prin noile tehnici genomice
  • 7 februarie – Va avea loc dialogul pentru agricultura UE

În legătură cu acestea politicianul Dan Motreanu a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe informații cu privire la ce subiecte se vor dezbate mai precis. 

Astfel, acesta a spus că: “În această săptămână, vom dezbate din nou, în Parlamentul European,  situația fermierilor și prețurile produselor agricole, după dezbaterea din 17 ianuarie.  Între timp, Comisia Europeană a venit cu o primă propunere – aceea ca fermierii europeni să beneficieze de derogări în anul 2024 de la obligația ca 4% din terenul arabil să fie păstrat pârloagă. În Parlamentul European am solicitat, de mai multe ori, sprijin pentru agricultorii din România și am votat și voi vota în continuare acele propuneri care să fie în folosul fermierilor români. 

ℹ În sesiunea parlamentară de săptămâna aceasta, la care voi participa, va avea loc dezbaterea „Aceasta este Europa” cu președintele României, Klaus Iohannis. Președintele României se va adresa miercuri Parlamentului European, pentru a-și prezenta viziunea asupra provocărilor și viitorului Europei.

ℹ Vom  adopta poziția Parlamentului European în vederea negocierilor cu Consiliul asupra normelor UE privind noile tehnici genomice (NTG).  

ℹ Vom discuta rezultatele ultimelor summituri ale UE, în special Consiliul European special din 1 februarie, cu președinta Comisiei Europene, Ursuala von der Leyen și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.”

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.