Vremea ține cu fermierii, însă nu și Prețul Cerealelor!

Vremea ține cu fermierii, însă nu și Prețul Cerealelor!
Cuprins

În perioada 11-17 martie, România a înregistrat cea mai bună săptămână din punct de vedere al cantităților de precipitații din acest an, oferind speranțe pentru recoltele agricole viitoare. Conform prognozelor meteorologice, Moldova a dispus de 20-30 de l/mp, iar în județul Galați s-au înregistrat cantități în jurul a 15 l/mp. În zonele Munteniei, Dobrogei și chiar cele montane, nordul Olteniei și sud-vestul Transilvaniei s-au înregistrat cantități de 20-30 de l/mp, în zone izolate ajungând chiar și până la 40 de l/mp.

Cu toate acestea, perspectivele pentru săptămâna aceasta nu sunt la fel de optimiste. Se estimează că doar regiunea munților Orientali, limita estică a județelor Iași și Vaslui, ar putea acumula între 15 și 20 de l/mp, în timp ce restul țării, inclusiv Transilvania, Maramureș, Moldova, Muntenia și Dobrogea, vor avea cantități mai scăzute de precipitații, între 3 și 5 l/mp, izolat 7 l/mp. În Oltenia, Banat și Crișana nu au fost anunțate cantități de precipitații. 

Cu toate că ploile de săptămâna trecută au sporit speranțele fermierilor pentru recolte bogate, aceștia se confruntă cu îngrijorări legate de prețurile cerealelor. Prețul grâului se menține la 182 euro pe tonă în portul Constanța, însă se preconizează că prețul grâului va fi de 0,70 de bani pe kilogram în acest an. 

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.