Zeci de Kilometri de Canale de Irigații se află în Proces de Modernizare!

Zeci de Kilometri de Canale de Irigații se află în Proces de Modernizare!
Cuprins

Una dintre cele mai vechi și importante infrastructuri de irigații din România, Pietroiu-Ștefan cel Mare, este în prezent în plin proces de reabilitare și modernizare. 

Cu o investiție în valoare de 276 milioane de lei, lucrările sunt deja în desfășurare și se estimează că vor fi finalizate până în 2025.

Reabilitarea vizează aproximativ 10 kilometri de canale de irigații, care vor asigura necesarul de apă pentru 38.000 de hectare de teren agricol din județele Călărași și Ialomița. De asemenea, în cadrul proiectului se va moderniza și retehnologiza stațiile de pompare învechite, care sunt în funcțiune încă din anul 1971.

Această inițiativă este extrem de importantă pentru agricultura din regiunea respectivă, oferind fermierilor acces la sisteme de irigații moderne și sustenabile. Astfel, se va transforma radical modul în care agricultura este practicată în aceste două județe. 

Sursa Video: Facebook

Pe site-ul nostru vei găsi de la ministerul agriculturii, ultimele stiri actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.